Momentsleutel kopen

Als jij van plan bent om een momentsleutel te kopen dan heb je deze waarschijnlijk nodig voor een klus waarbij precisie is vereist omdat er anders onderdelen stuk kunnen gaan of dat de garantie komt te vervallen. Aangezien een momentsleutel aardig prijzig kan zijn is het belangrijk om de juiste te kiezen.

Daarom heb ik vier stappen voor je op een rijtje gezet om je helpen met het kiezen van een momentsleutel:

1. Waar heb je de momentsleutel voor nodig ?

Voordat je een momentsleutel gaat kopen is het belangrijk te bepalen waar je hem voor gaat gebruiken. Ga je grote scheepsonderdelen vastzetten met meer dan 200 Nm (Newtonmeter) of heb je hem nodig om aan je race-fiets te sleutelen ? Bepaal van te voren vast welk bereik de momentsleutel moet hebben, dus bijvoorbeld van 50 tot 300 nm of juist 20 tot 100.

2. Wat voor doppen ga je gebruiken ?

Met de momentsleutel zul je bestaande droppen willen aandrijven. Het is dus belangrijk dat je deze doppen aan kunt sluiten op de momentsleutel. De verschillende aandrijvingen zijn 1/2, 1/4 en 1 inch, 3/8 of 3/4 inch. Veelal zul je door middel van verloopstukjes meerdere aandrijvingen kunnen gebruiken, maar het is beter om de dop direct op de momentsleutel vast te zetten.

3. Waar ga je aan werken ?

Heb je de momentsleutel nodig om onderdelen op je auto vast te zetten, waarbij je waarschijnlijk de nM niet af kunt lezen. Of kun je tijdens het werken de waardes zien ? Neem dit mee in je vergelijking aangezien bijvoorbeeld de klik-sleutel handiger zal zijn als je de waardes niet af kunt lezen.

4. Hoeveel budget heb je voor een momentsleutel ?

Besluit van te voren hoeveel je uit wilt geven aan een momentsleutel. Belangrijk is wel dat je moet beseffen dat een goede momentsleutel een leven lang mee zal gaan. De grotere fabrikanten geven daarom ook levenslange garantie. Wel zal de momentsleutel bij intensief gebruik of na lang opbergen opnieuw gekalibreert worden, wat een paar tientjes kost.

Hoe dan ook is het altijd een goed idee om een kwaliteits momentsleutel te kopen, de nauwkeurigheid van deze momentsleutels is vaak hoger en daarnaast werken ze fijner doordat ze beter in de hand liggen dan goedkopere versies.

Via onderstaande link vindt je diverse kwaliteits momentsleutels die online te bestellen zijn :

www.momentsleutel.net/momentsleutels.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>